|
No i co z tą Polską, redaktorze?
Prywatne forum użytkowników wyłączonej strony zamkniętego w wyniku nacisków politycznych programu redaktora Tomasza Lisa Reanimacja programu w internecie, na stronie Co z Polską? Porozmawiajmy o Polsce i jej przyszłości
| |
| "Oni wierzą tylko w to co zobaczą". |
| Autor |
Wiadomość |
sof0kles 
2 + 2 = 4
Adres Bloga: http://sof0kles.salon24.pl/
|
Wysłany: 2007-04-13, 21:33 "Oni wierzą tylko w to co zobaczą".
|
|
|
Pewnie nie raz zauważyliście/usłyszeliście od księdza w kościele te słowa, które ja napisałem w tytule. Mają one na celu (jak przypuszczam) pokazać, że wiara w Jezusa taka prawdziwna, głeboka polega na tym, że nie powinno się postępować jak biblijny apostoł X, który musiał dotknąć ran, aby przekonać się o tym, że Jezusa zmartchwychwstał. Do niego też przyrówniwani są ateiści i innej maści wierzący inaczej. To już słyszeliście i znacie, a co ja o tym sądze?
A sądze następująco. Pamięta ktoś z was jeszcze Bajki Hansa Christiana Andersena? Mam na myśli szczególną bajke, bajke pt "Nowe szaty cesarza". Tam też tak było "Kto nie widzi ubrań świadczy to, że jest głupi". To ja powiem tak. Jeśli chodzi o sprawy typowo zwrokowe i widzenie lub nie widzenie czegoś to uważam się za tego chłopca, który nagle krzyczy z tłumu "Król jest nagi". |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
 |
Zuchwała 

|
|
|